Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

ALS SEKSEN PIJN DOET. IS DAT FUCKING NIET LEUK.

7 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
FB-thumb-MFP
Daar lig je dan. Zo nat als een vaatdoekje. Maar met een probleem. Welk probleem? Je kan geen ‘penetratieseks’ hebben. Geen piemel in je vagina. En zelfs geen vinger. Je hebt last van ‘vaginisme’. Iets wat verdomd veel vrouwen hebben. Fuck.
Maar wat denken deze dames; dat is dus my fucking problem. En dat is preciés wat Anne van Campenhout ook dacht. Maar... Anne is filmmaker. Dus besloot ze een documentaire te maken over haar fucking probleem.
Eerst een vooroordeel eruit schoppen. Meiden met vaginisme hebben WEL zin in seks. Maar je kan niet seksen. Want dat doet pijn. Je kan je voorstellen hoe fucking frustrerend dit is. Fucking pijn. Sorry voor al de fucks. Maar het is gewoon echt fuck. En we zijn nog niet eens begonnen over tampons. Fucking tampons.
Anne wil koste wat het kost kunnen seksen. Wil iedereen, toch? Maar er zijn dus nog honderdduizenden andere vrouwen waarbij penetratie fucking veel pijn doet. Maar stiekem, want niemand praat er over. Nou. Niet als het aan Anne ligt. En aan Sophie Hilbrand. En BNN!
Daarom wordt Anne’s documentaire ‘My Fucking Problem’ op 8 maart, op Wereldvrouwendag uitgezonden . En gaat Sophie na de uitzending met gasten over vaginisme praten. Ze bespreken de documentaire en de impact van een pijnlijke puni.
Sophie: “Heel gedurfd dat Anne zo’n persoonlijke film heeft gemaakt. Hiermee zet ze een belangrijke stap voor vrouwen om zich over eventuele schaamte heen te zetten. Om er over te praten met hun naasten, met professionals of ervaringsdeskundigen. “
Heb jij zelf last van dit probleem? Ken je iemand die dit heeft? Of wil je gewoon wat vragen? Na de uitzending is er ook een LIVE Aftertalk op NPO3.nl . Waarin jij je vragen kan stellen aan de twee deskundigen uit de show.

3Doc: My Fucking Problem is op 8 maart, om 20.30 uur te zien op NPO 3.