Aan het leren voor examens of tentamens? Zo studeer je het beste!

theme-icon
Onder 25
  •  
19-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
588 keer bekeken
  •  
soundtrap-5Wj_tk8_Ens-unsplash

Doe je dit jaar examen? Of ben je keihard aan het leren voor je tentamens, maar lukt het maar niet om je te concentreren? Jan van Poppel, presentator bij NPO Klassiek,helpt je een handje met een Spotify-playlist om te focussen.

Jan van Poppel, presentator bij NPO Klassiek: 'Ik studeerde altijd erg last-minute. Op mijn middelbare school loodste Ludovico Einaudi mij bijvoorbeeld door die taaie laatste uurtjes. Hits als Una Mattina, Divenire of I Giorni kende ik volledig uit m’n hoofd. Zo kwam ik in een flow en kon ik me stukken beter concentreren. En wie weet hebben die blokuurtjes er wel voor gezorgd dat ik uiteindelijk mooie dingen ben gaan doen bij NPO Klassiek. Wie zal het zeggen.

Afijn, ik heb een playlist voor je gemaakt met de fijnste studeermuziek, maar nog belangrijker: alle muziek die voorbij is gekomen in onze gloednieuwe podcast “Keihard Klassiek”. Luister hier de podcast en een flinke berg aan studeermuziek!'

Focus: de studienachten

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 mei staat NPO Klassiek tussen 00:00 uur en 07:00 uur in het teken van neoklassieke muziek door artiesten als Nils Frahm, Joep Beving en Ludovico Einaudi. Muziek die ideaal past bij concentratie en focus. Donderdag 25 op vrijdag 26 mei presenteert Jan de studienachten.

Meer over dit onderwerp?

Thema's:

theme-icon
Onder 25
   theme-icon
Mentaal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Frits Jansen
Frits Jansen12 jul. 2023 - 12:12

ik heb twee universitaire studies gedaan, beide met succes, maar bij mij ging altijd de radio uit. Mijn "begeleiding" bestond meestal uit drilboren want in een flatgebouw van 12 verdiepingen à 6 woningen is altijd wel iemand aan het boren, en volgens mij altijd op het moment dat ik studeerde voor een tentamen. Laatst reed ik er nog eens langs. Het gebouw moet inmiddels volkomen poreus zijn van alle gaten die ze hebben geboord in de loop der jaren, maar het was nog steeds niet ingestort.