Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

7,1 miljard tinten feminisme | Internationale vrouwendag!

8 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding 2017-03-09 om 11.47.55
Het is Internationale Vrouwendag! FEESSIE! Maar hè, een dag speciaal voor vrouwen. Is dat niet super feministisch? En betekent dat dan dat je als vrouw een oerwoud tussen je oksels moet hebben? En dat vrouwen hun tepels moet laten zien?
Fallback image for card
NEIN! Feminisme is al lang niet meer zo. Het is toch allemaal net wat ‘moeilijker’. Even terug naar het begin. In 1911 was de eerste Internationale Vrouwendag. Ja. Ook het jaar van de Titanic. Maar in deze tijd was het nog niet vanzelfsprekend dat je een vrouw mocht stemmen.
Nu in 2017 is dat toch allemaal anders. Dit jaar hebben vrouwen 100 jaar stemrecht. (Even rekensommetje; 2017-100=1917). Dus toen Rose op een deur in de zee lag. En ze Jack zag verdrinken. Ongeveer tegelijk ontstond Internationale Vrouwendag. Moment van besef. #ourheartwillgoon
Maar wacht. Alles is nu toch anders? Alles kan alles mag! Nou, niet dus. Voorbeeld: Als fitboy krijg je met een blote barst meer likes dan een selfie met een microbig. En de vrouwen? Een klein stukje tepel wordt geblocked. En je zelfgemaakte gezondheidstaart krijgt duizend likes.
Andere tijd, we worden steeds meer gelijk. Alleen.. Nog helemaal. En dat is gebaseerd op dat wat tussen je benen hangt. Of niet hangt. Feminisme gaat niet om swaffelen of motorboaten. Nee. Het gaat om pure gelijkheid. Niet beoordelen op wie je bent. Man of vrouw pan/bi/homo/trans... Juist ja, alle variaties mens.
Dus daarom laten we feministen aan het woord. Op Internationale Vrouwendag. Nee. Ze hebben geen sprookjesbos op plekken waar zelfs Sneeuwwitje liever niet komt. Want even. Iedereen is voor gelijkheid. Toch? Zijn we daarom niet allemaal een beetje feminist? Juist. Denken we dan hetzelfde? Nee natuurlijk niet. Je zou het kunnen zien als 7,1 miljard tinten feminisme. Het is 2017 en feminisme kan best sexy zijn. 
Oh en, over dat haar op die donkere plekken. Bij mannen is het sexy maar bij vrouwen is het goor!? Even. Wat is gender? Doe maar even snel onze drama serie Queer Amsterdam kijken, dan snap je waarom we allemaal moeten roepen FREE THE NIPPLE!
 Door: Marco