Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

5 DAGEN VOER #WEEK48

28 nov 2016
  •  
leestijd 3 minuten
freekeh
Geen kookinspiratie meer? Niks aan de hand. Want wij gooien weer 5 makkelijke recepten op je!

MAANDAG: GORTSALADE MET GRANAATAPPELPITJES

Deze salade is gezond, lekker en ziet er ook nog eens uit als een toetje!
gortsalade
Benodigdheden:
- Gort (gewoon te koop in de supermarkt!)
- (Griekse) yoghurt
- Knoflook
- Verse bladpeterselie
- Granaatappelpitjes
- Falafel balletjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Kook de gort
- Maak de saus: snijd de knoflook en de blaadjes van de peterselie in kleine stukjes. Voeg ze bij de Griekse yoghurt en doe er een beetje peper en zout bij.
- Bak de falafel balletjes kort in een beetje olijfolie
- Giet de gort af en leg het op de borden.
- Verdeel de saus erover, en doe de granaatappelpitjes, falafel en peterselie erbij. Klaar! Eet smakelijk!

DINSDAG: PITABROODJES MET TONIJN EN TZATZIKI

Deze pitabroodjes met tonijn staan zó op tafel!
pitatonijn
© Albert Heijn
Benodigdheden:
- Pitabroodjes
- Tomaten
- Komkommer
- Zwarte olijven
- Sla
- Blikje tonijn
- (Griekse) yoghurt
- Ui en knoflook
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de ui, de tomaten, de sla en de olijven in kleine stukjes.
- Maak de tzatziki: rasp de komkommer en doe het bij de yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper, zout en knoflook.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster
- Snijd het pitabroodje open en vul met sla, tomaat, ui en zwarte olijven. Doe er een eetlepel tonijn in en schep de saus erover. Eet smakelijk!

WOENSDAG: CARPACCIO WRAP

Wraps zijn chill. Carpaccio ook. En 1 + 1 = 2.
carpacciowrap

©
 Kookidee.nl
Benodigdheden:
- Wraps
- Rundercarpaccio
- Veldsla
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Truffelmayonaise
- Peper en zout
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur
- Smeer een laagje truffelmayonaise over de wraps
- Verdeel de veldsla over de wraps en leg de carpaccio erop
- Strooi er wat Parmeaanse kaas en een beetje peper en zout over
- Rol de wraps op en snijd doormidden. Eet smakelijk!

DONDERDAG: FREEKEH MET NOTEN, ROZIJNEN EN COURGETTE

Freekeh? Jep. Dat is een graansoort. Lekker, gezond en gewoon te koop in de supermarkt!


Benodigdheden:
- Freekeh
- Rozijnen
- Notenmix
- Courgette
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereiding:
- Bereid de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de courgette in plakjes, doe er een beetje peper en zout over en grill kort in olijfolie.
- Leg de freekeh op je bord. Doe de noten, rozijnen en courgette erdoor. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en je bent al klaar!

VRIJDAG: ITALIAANSE STAMPPOT

Hollandse pot. Met een Italiaanse touch!
italiaansestamppot
©  Chicks love food
Benodigdheden:
- Kruimige aardappels
- Pijnboompitjes
- Parmaham
- Courgette
- Italiaanse kruiden

Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
- Kook ze in 20 minuten zacht
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
- Bak de parmaham knapperig
- Snijd de courgette in blokjes en bak ze een paar minuten aan. Breng op smaak met een beetje peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Giet de aardappels af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels fijn.
- Breng de aardappels op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Meng de courgette, stukjes parmaham en pijnboompitjes door de aardappels. Klaar!