Sfeerfoto van Academy
Academy

Academy

De snelste route naar het maken

Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we ook een BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste talenten.

VOLG ONS

Academy

Frank van der Lende

25 apr 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Frank is Frank. En daar is –ie verdomde blij mee. Al wordt hij in de wandelgangen van 3FM constant ‘Hoitjes’ genoemd. Waarom? Omdat –ie dat altijd zegt bij binnenkomst in de studio. ‘Hoitjes’.

Voordat hij voet aan de grond kreeg in Hilversum, wandelde Frank rond in Uithoorn. Daar begon –ie op zijn zestiende met het programma ‘Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende’ op het lokale radiostation van Uithoorn: Rick FM. Een en al ellende was dat.

Fenomeen Frank

Langzamerhand wordt Frank wat bedrevener in het fenomeen dat radio maken heet. Op de School voor Journalistiek in Utrecht gaat het experimenteren verder. En niet alleen op ’t gebied van radio. Ook qua vriendinnetjes, drank en feestjes. Op zijn achttiende vertrekt hij dan ook naar Amsterdam om daar zijn vleugels uit te slaan en zich onder te dompelen in het leven.

Radiomonster

Met de trein uit Amsterdam komt deze lange lijs 6 jaar geleden aangezweefd in het Hilversumse. Via BNN University werkt hij voor alle programma’s van BNN op 3FM. Denk aan de  Coen en Sander ShowOpen Radio met Timur en Ramon  en  @Work . Ook op Radio 1 is Frank niet weg te slaan. Live-verslag doen voor  BNN Today  tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, 3 weken lang elke dag radio maken vanaf een boot en sinds september 2012 zijn eigen programma op Radio 1:  Nachtbrakers .

Nachtbraker

De titel Nachtbraker slaat de spijker op zijn kop. Want dat is exact wat Frank het liefst doet. Nachtbraken. Nachten lang in de kroeg zitten en sterke verhalen vertellen, slenteren door de Amsterdamse straten, terwijl mensen alweer naar hun werk gaan en thuis nog een drankje te drinken om ‘het af te leren’. 

Vandaar dat –ie ook hier op 3FM een jaar lang de nacht voor zijn rekening nam in de  Bende van Van der Lende  elke werkdag tussen 4-6. Luisteren is genieten en genieten is luisteren. Liefde.

Daglicht

Vanaf 2015 ziet Frank het daglicht op 3FM. Iedere vrijdagavond maakt hij samen met Timur het programma  Live Vanuit Klazienaveen,  van 19:00 tot 22:00 uur. Een paar uurtjes later dompelt hij zich onder in de zaterdagnacht om tussen 1:00 en 4:00 uur  De Bende van Van Der Lende  te presenteren. Daarnaast luidt Frank je zaterdagavond in met het programma  That's Live .

Frank <3

En dan gaat het snel. Zijn vriendjes van de radio, Coen en Sander, waar hij achter de schermen veel voor heeft geproduceerd en mee heeft samengewerkt, verlaten 3FM voor een carrièremove en starten daarmee voor Frank een groot avontuur. Hij begint op 1 juni 2015 met zijn middagprogramma  Frank