Sfeerfoto van Academy

Academy

De snelste route naar het maken

Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken.
Academy

Bang voor beestjes? Dit is waarom! - Vroege Vogels

29 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Vroege vogels
Voor Vroege Vogels Podcast heeft Pleun een special gemaakt over angsten voor kleine beestjes.

Kleine beestjes die steken of bijten: veel mensen zijn er bang voor. Maar dat is helemaal niet nodig, want tenzij je een allergie hebt, zijn de meeste Nederlandse beestjes helemaal niet gevaarlijk. Hoe komt het dan dat zoveel mensen deze angst hebben? En, hoe kom je weer vanaf? Zo hebben we een aantal griezelverhalen van de redactie verzameld en interviewen we hoogleraar psychologie Peter de Jong over irrationele angsten.  In het kader van ‘onbekend maakt onbemind’ bespreken Henny Radstaak en Pleun Aarts niet alleen de psychologie achter beestjesfobie, maar ook het wel en wee van de bekendste stekers en bijters van Nederland.

Met reportages uit het radio-uitzendingen beantwoorden we prangende vragen over al dat kleine grut. Hoe zit het bijvoorbeeld met de spin? Kan die bijten, en zo ja, wanneer doet ‘ie dat? Hoe verspreidt de hoofdluis zich? Hoe ziet een schurftmijt eruit? Verder komt ook de opmars van de bedwants voorbij, en de laat verslaggever Merlijn zich toetakelen door een Nederlandse bloedzuiger, wat helemaal niet zo eng blijkt te zijn. En zo kom jij uiteindelijk ook van je angst af!

Meer over: