3 op Reis

Hvar

Zin in een feestje, zon en mooie stranden? Dan is het eiland Hvar de plek waar je wil zijn. Vanaf Kroatië vaar je er in zo'n drie uur heen met de veerboot. Hoef je zelf geen boot te huren. Het toerisme in Kroatië is de afgelopen jaren toegenomen. En da's ook niet gek met die zonnige kustlijn.
Check tijdens je vakantie zeker Club Carpe Diem. Daar gaan de grootste sterren compleet uit hun dak, want dit feesteiland wordt bejubeld door de jetset van over de hele wereld. Dat wordt wel flink dokken voor je drankje dus.
Het leven in Hvar is ter land, ter water en in het water. De meeste zonuren van Kroatië pak je op en rond dit eiland. Daarom is het ook populair onder de Kroaten zelf. En de plek voor een perfecte zonvakantie. Maar genieten doe je niet alleen aan de kust. Ook het prachtige binnenland van het eiland heeft genoeg te bieden. Beklim bijvoorbeeld de hoogste toppen van Hvar en geniet van een prachtige zonsondergang. Prima beloning voor zo'n wandeling toch.
Eten
Wat krijg je als je rijke mensen, dure hotels en dure jachten bij elkaar brengt? Juist. Dure restaurants. Die zijn er dan ook genoeg in Hvar. Vooral op de eindeloze boulevards in de stad zijn ze poep chique. Liever meer geld op zak houden? Dan kan je terecht bij Paladinis, visrestaurant Dordota Vartal en restaurant Antonio. Locals raden massaal visrestaurant The Golden Shell aan. Tip: bestel er gegrilde vis.
Een van de specialiteiten van het eiland is de gegrilde inktvis met olijfolie. Dit gerecht vind je dan ook op het eiland Pakleni bij het restaurantje Tonci. Ze serveren hun eigen wijn, zelf gevangen vis en zelfgekweekte groenten. 
Als je uitgaat op Hvar kom je uiteindelijk bij Carpe Diem uit. De club organiseert dé feesten van het eiland. Gelukkig zijn er ook nog andere gezellige barretjes, zoals Prsuta Tri en Teraca. Losgaan kan ook in Kiva of Club Veneranda.
Vervoer
Vanuit Nederland kan je direct naar Split vliegen. Vanaf daar gaat er vijf keer per dag een veerboot naar Hvar. Eenmaal op het eiland hoef je jezelf nauwelijks meer te vervoeren. Een bus brengt je vanaf de veerboot naar het centrum van de stad. En daar ben je van alle gemakken voorzien. Graag ook 'n ander eiland zien? Dat kan het beste met de watertaxi, dan heb je ook meteen een mooi uitzicht.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Kuna
Taal: Kroatisch
hvar.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.