Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Weekend in Zeeland: dit zijn jullie favoriete plekken

30 okt 2019
  •  
leestijd 3 minuten
Domburg door Manninx

© Manninx

Bløf bracht al een ode aan Zoutelande en wij kunnen ons zo voorstellen dat de hotels daar sindsdien niet meer leeg zijn geweest. Wij brengen nu, samen met jullie, nóg een ode aan de volledige provincie. Dit zijn de beste tips voor een weekend uitwaaien in Zeeland. 
Breskens
Als je in het Visserijmuseum van Breskens bent beland, dan staat je als je uit het raam kijkt een verrassing te wachten...
Arnemuiden
@selinag85 tipt ons Arnemuiden. Het is een klein vissersdorpje dichtbij Middelburg. Het maritieme verleden is er voelbaar door de vele viskramen, vissersboten en de historische scheepswerf. Het dorpje is eveneens een van de weinige plekken in Nederland waar sommige inwoners nog dagelijks klederdracht dragen. 
De Brouwersdam
De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken en verbindt Zuid-Holland en Zeeland met elkaar. Yvonne maakte er de onderstaande foto. Eroverheen rijden levert een spectaculair uitzicht op, maar vergeet ook niet om te stoppen. Midden op deze dam vind je namelijk een strand en een jachthaven. Extra leuk is het om te logeren op de camping naast de dam. Door deze afsluiting ontstond trouwens het Grevelingenmeer, wat ons brengt bij het volgende punt...
Yvonne Derksen - Brouwersdam

© Yvonne Derksen

Brouwersdam Door Aerovista Luchtfotografie

© Aerovista Luchtfotografie

Het Grevelingenmeer
Digna houdt van een Grevelingenmeer, zo vertelde ze ons op Facebook. Niet gek ook. Behalve dat het gewoon een prachtig meer is, waggelen er namelijk ook zeehonden en flamingo's rond. Ja, echt, ook flamingo's. De flamingo's overwinteren in Zeeland, omdat het zoute water niet bevriest. Er bevinden zich in het meer ook knusse, groene, onbewoonbare eilandjes, waar je je boot kan aanleggen of kan duiken. 
Grevelingenmeer Door Jasper Suijten

© Jasper Suijten

Vlissingen
Een leuke stad, zeggen velen van jullie. Wandel er over de boulevard, ga naar het strand, bewonder de Oranjemolen of bezoek de Kazematten. Ook bijzonder én typisch iets voor Walcheren (het schiereiland waar Vlissingen op ligt) is: ringrijden. Dorpelingen en enkele toeristen aanschouwen elke zomer opnieuw wedstrijden van deze uniek sport. Het doel van de ruiters is om alle ringen tijdens het paardrijden aan hun lans te weten te rijgen. En als je toch in de buurt bent, dan is een uitstapje naar Fort Rammekens ook de moeite waard. Het is een mooie, groene plek om fijn tot rust te komen. Maar waar je ook heengaat, in Vlissingen zijn de luchten toch het mooist, claimt Maaike. 
Maaike van Veen in Vlissingen

© Maaike van Veen

Vlissingen door T.W. van Urk : Shutterstock.com

© T.W. van Urk

Westbout

Middelburg
De hoofdstad kunnen we natuurlijk niet vergeten. Maar een originele tip om de stad te verkennen kregen we van @jorine_ via Instagram. Namelijk door middel van een stegentocht, waarbij je door allerlei kleine steegjes loopt met een enthousiaste gids. Hij neemt je mee terug in de tijd en vertelt grappige anekdotes over Middelburg.
Middelburg door Harry Beugelink

© Harry Beugelink

Snorkelen en duiken
Ja, je denkt bij duiken en snorkelen misschien aan een exotisch gebied, maar het water rondom Zeeland heeft ook van alles te bieden. @waarismarleen tipt het snorkelen bij Den Osse. Wij deden het in de aflevering met Nienke bij Brouwersdam. Kortom: trek die wetsuit maar aan!
Snorkelen Zeeland

© @waarismarleen

Domburg
@ruudje88 tipt Domburg en wij snappen wel waarom. Domburg is een bijzondere badplaats. Kunstenaars als Piet Mondriaan en Jan Toorop kwamen speciaal naar deze kust voor het bijzondere licht. En vergeet er geen duik te nemen: Domburg heeft het predicaat van heilzame zeebadplaats. Het voldoet aan de internationale criteria van de Deutsche Heilbäderverband. Het zeewater, het klimaat en de bodemproducten zouden hier een heilzame werking hebben. En houd je van yoga? Dat kan je in Domburg dan gewoon lekker doen op het strand.
Domburg door Manninx

© Manninx

Perkpolder

"Op Perkpolder staat een radartoren die je alleen kan beklimmen bij laagwater. Van daaruit zie je de hele bocht van de Westerschelde en een groot deel van het Oost-Zeeuws-Vlaamse platteland. Ik ben echt een reiziger. Over de hele wereld ben ik geweest, maar deze plek is erg speciaal."

Perkpolder

© @traveline89

Het Veerse Meer
"De rit eromheen, zeker op de fiets of scooter, verveelt nooit", zegt @lindaroose. Ook @labralicous is dol op dit meer, moge dat nog niet duidelijk zijn na het zien van deze foto. 
Theetuin de Stokroos
In Nieuwerkerk ligt een mooie theetuin, waar @j.slootmaker graag van de rust en de natuur geniet. 
Saeftinghe

"Het onbekendste stukje van Zeeland denk ik, maar daarom niet minder mooi. Verdronken land van Saeftinghe is een prachtige stukje natuur", vertelt @avopstal. @alexxdew zegt: "Rauwere natuur krijg je in Nederland denk ik niet. En het doet vast ook nog wonderen voor je huid." Eerder schreven we ook een uitgebreid artikel over Saeftinghe.

Saeftinghe Door Rudmer Zwerver

© Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Saeftinghe Door Rudmer Zwerver 2

© Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Ook benieuwd naar de beste tips voor een weekendje Friesland? Dat komt mooi uit; dat artikel hebben we ook. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.